Polévka z lilku s cizrnou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme.
  • 3
    Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.