Polévka z lilku s cizrnou
35 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6decilitrůVývar zeleninový
- 250gramůCizrna konzervovaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme.
- 3Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.