Polévka z mletého masa a jogurtu

45 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.
  • 2
    Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.
  • 3
    Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.
  • 4
    Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.