Polévka z mořského ďasa
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1litrVoda pitná
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 120gramůTěstoviny konzumní
- 1stroužekČesnek
- 500gramůMušle slávky
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůMořský ďas
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 0,25lžičkaProvensálské koření
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na olivovém oleji v silnostěnném hrnci smažíme zhruba pět minut cibuli pokrájenou na kolečka a česnek na plátky. Poté vlijeme vodu, šafrán, koření, těstoviny (anellini), pokrájená rajčata i s nálevem, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme asi patnáct minut.
- 2Do polévky vložíme pokrájené rybí maso, očištěné slávky a krevety, pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi deset minut. Hotovou polévku poznáme podle toho, že se slávky otevřou (neotevřené slávky z polévky vyjmeme a vyhodíme), krevety změní barvu a maso není průsvitné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.