Polévka z mořských ráčků
40 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela obecná
- 1kusCibule
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 200gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 120mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. Vykucháme makrely, vyřízneme plátky, omyjeme a překrojíme na poloviny. Očistíme krevety, omyjeme ve větším množství studené vody, rozstřihneme dole po straně nůžkami blánu a dáme stranou.
- 2Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Nalijeme do pánve olej a osmažíme papričku, nasekanou cibuli, česnek a petrželku, přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
- 3Přidáme do pánve nasekaná rajčata a dusíme 2-3 minuty, přilijeme půl sklenice vody, rajčata osolíme a opepříme a na prudkém plameni dusíme 5-6 minut. Dáme do pánve krevety a rybí plátky a vše dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.