Polévka z mořských ráčků

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. Vykucháme makrely, vyřízneme plátky, omyjeme a překrojíme na poloviny. Očistíme krevety, omyjeme ve větším množství studené vody, rozstřihneme dole po straně nůžkami blánu a dáme stranou.
  • 2
    Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Omyjeme a nasekáme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Nalijeme do pánve olej a osmažíme papričku, nasekanou cibuli, česnek a petrželku, přilijeme bílé víno a necháme vyvařit.
  • 3
    Přidáme do pánve nasekaná rajčata a dusíme 2-3 minuty, přilijeme půl sklenice vody, rajčata osolíme a opepříme a na prudkém plameni dusíme 5-6 minut. Dáme do pánve krevety a rybí plátky a vše dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Polévku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.