Polévka z mušlí v bílém víně
35 min.
Ingredience
- 2kilogramyMušle slávky
- 1kusCibule
- 3,5decilitryVíno bílé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 3stroužkyČesnek
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vydrhneme mušle pod studenou vodou. Ty, které se neuzavřou při poklepu, bez váhání vyhodíme.
- 2Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a smažíme, dokud nezměknou. Přidáme víno, citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a bouquet garni. Uvedeme do varu, pod pokličkou necháme 5 minut podusit.
- 3Přidáme do pánve mušle, pod pokličkou dusíme dalších 5 minut. Občas pánví zatřeseme. Odstraníme všechny neotevřené mušle a bouquet garni.
- 4Vyloupeme mušle ze skořápek. Vmícháme postupně do polévky zbývající máslo, šleháme 3 minuty, dokud polévka nezhoustne.
- 5Přidáme smetanu a polovinu petrželky, prohřejeme.
- 6Polévku podáváme ozdobenou zbývající petrželkou s teplým a křupavým bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.