Polévka z mušlí v bílém víně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vydrhneme mušle pod studenou vodou. Ty, které se neuzavřou při poklepu, bez váhání vyhodíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a smažíme, dokud nezměknou. Přidáme víno, citronovou šťávu, vodu, sůl, pepř a bouquet garni. Uvedeme do varu, pod pokličkou necháme 5 minut podusit.
  • 3
    Přidáme do pánve mušle, pod pokličkou dusíme dalších 5 minut. Občas pánví zatřeseme. Odstraníme všechny neotevřené mušle a bouquet garni.
  • 4
    Vyloupeme mušle ze skořápek. Vmícháme postupně do polévky zbývající máslo, šleháme 3 minuty, dokud polévka nezhoustne.
  • 5
    Přidáme smetanu a polovinu petrželky, prohřejeme.
  • 6
    Polévku podáváme ozdobenou zbývající petrželkou s teplým a křupavým bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.