Polévka z pečených rajčat a kapií

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno pokrájíme. Z veky bílého chleba odkrojíme 2 krajíce, zbavíme kůrky, nalámeme na kousky.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 220 °C, do ní vložíme olejem vymaštěný pekáč s celými rajčaty a kapiemi. Pečeme 20 minut, kdy se na slupkách vytvoří puchýře. Vyndáme z trouby a po vychladnutí zeleninu oloupeme, nahrubo pokrájíme.
  • 3
    V hrnci na rozehřátém oleji restujeme česnek s cibulí 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme římský kmín s koriandrem, poté ještě minutu restujeme. Do dobře promíchané směsi přidáme rajčata a kapie, přilijeme vývar, uvedeme do varu, zvolna vaříme 30 minut. Do polévky pak přilijeme ocet, přidáme chléb, osolíme, opepříme a ještě 5 - 10 minut vaříme.
  • 4
    Podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.