Polévka z pečených rajčat a kapií
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 2,5lžíceOlej olivový
- 1kilogramRajčata soudková
- 2kusyKapie
- 2lžičkyKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceBalsamico ocet
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno pokrájíme. Z veky bílého chleba odkrojíme 2 krajíce, zbavíme kůrky, nalámeme na kousky.
- 2Troubu předehřejeme na 220 °C, do ní vložíme olejem vymaštěný pekáč s celými rajčaty a kapiemi. Pečeme 20 minut, kdy se na slupkách vytvoří puchýře. Vyndáme z trouby a po vychladnutí zeleninu oloupeme, nahrubo pokrájíme.
- 3V hrnci na rozehřátém oleji restujeme česnek s cibulí 5 minut, až cibule zesklovatí, pak přidáme římský kmín s koriandrem, poté ještě minutu restujeme. Do dobře promíchané směsi přidáme rajčata a kapie, přilijeme vývar, uvedeme do varu, zvolna vaříme 30 minut. Do polévky pak přilijeme ocet, přidáme chléb, osolíme, opepříme a ještě 5 - 10 minut vaříme.
- 4Podáváme s nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.