Polévka z pórku s rajčaty

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme, podélně rozřízneme, nakrájíme na kousky. Celer oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Rajčata omyjeme a krájíme na malé kousky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, pokrájený pórek, celer a česnek na něm smažíme přibližně 10 minut. Pak přidáme rozkrájená rajčata, přilijeme vývar, víno a citronovu šťávu, polévku pod pokličkou 20 minut vaříme.
  • 3
    Hrnec následně odstavíme z ohně, přisypeme bazalku, podle chuti opepříme, osolíme, polévku rozmixujeme, znovu na ohni přivedeme k varu, vaříme zvolna ještě 10 minut, nakonec vmícháme smetanu.
  • 4
    Podáváme v miskách, posypané jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.