Polévka z pórku, zeleniny a tresky
35 min.
Ingredience
- Na polévku
- 200gramůBrambory
- 500gramůPórek
- 1litrVývar rybí
- 4decilitryVoda pitná
- 200gramůSmetana
- 1špetkaSůl
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůPažitka
- 20gramůKopr
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na přípravu tresky
- 1lžičkaSůl
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 500gramůFilety z tresky tmavé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé plátky. Posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do lednice.
- 2Ostrouhanou omytou mrkev na hrubo nastrouháme, krátce podusíme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme oloupané, na malé kostičky pokrájené brambory. Bílou část pórku důkladně očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a přisypeme do polévky. Zalijeme vývarem a vodou, pod poklicí zeleninu povaříme přibližně 20 minut do měkka. Poté vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vložíme připravené plátky tresky. Povaříme 5 minut, následně ihned stáhneme za sporáku.
- 3Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a zlehka promícháme. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou nebo koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Polévka z pórku, zeleniny a tresky
Skvělá rybí polévka 😁