Polévka z pórku, zeleniny a tresky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé plátky. Posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do lednice.
  • 2
    Ostrouhanou omytou mrkev na hrubo nastrouháme, krátce podusíme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme oloupané, na malé kostičky pokrájené brambory. Bílou část pórku důkladně očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a přisypeme do polévky. Zalijeme vývarem a vodou, pod poklicí zeleninu povaříme přibližně 20 minut do měkka. Poté vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a vložíme připravené plátky tresky. Povaříme 5 minut, následně ihned stáhneme za sporáku.
  • 3
    Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a zlehka promícháme. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekanou pažitkou nebo koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 4. 2017
Polévka z pórku, zeleniny a tresky
Skvělá rybí polévka 😁