Polévka z rajčat a cizrny
110 min.
Ingredience
- 500gramůCizrna
- 1,5litryVoda pitná
- 1kilogramRajčata
- 4stroužkyČesnek
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžičkyOregano sušené
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 3lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaSůl
- 20gramůPórek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
28 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme celou noc namočenou. Druhý den cizrnu v té samé vodě povaříme přibližně 60 minut. Potom ji scedíme a necháme stranou k dalšímu použití.
- 2Umytá rajčata rozřízneme na polovimy, naskládáme na plech, pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. K teplým rajčatům přidáme oloupaný česnek a spolu rozmixujeme.
- 3Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozmixovaná rajčata, kečup, připravenou cizrnu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na kolečka nakrájený pórek a pod poklici na mírném ohni povaříme asi 20 minut.
- 4Uvařenou polévku naléváme na hluboké talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.