Polévka z rajčat a cizrny

110 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
28 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu vsypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme celou noc namočenou. Druhý den cizrnu v té samé vodě povaříme přibližně 60 minut. Potom ji scedíme a necháme stranou k dalšímu použití.
  • 2
    Umytá rajčata rozřízneme na polovimy, naskládáme na plech, pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut. K teplým rajčatům přidáme oloupaný česnek a spolu rozmixujeme.
  • 3
    Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozmixovaná rajčata, kečup, připravenou cizrnu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme na kolečka nakrájený pórek a pod poklici na mírném ohni povaříme asi 20 minut.
  • 4
    Uvařenou polévku naléváme na hluboké talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.