Polévka z rajčat s rybou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2krajíceChléb konzumní
- 100gramůLosos uzený
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
12 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme.
- 3Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku.
- 4Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno.
- 5Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.