Polévka z telecích drštěk
150 min.
Ingredience
- 1kilogramDršťky syrové
- 2litryVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPetržel kořen
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Masové kuličky
- 200gramůTelecí maso mleté
- 1stroužekČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso dáme do misky, kam rozklepneme vejce, přidáme jemně nastrouhaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme. Promícháme a rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme asi 10 minut doměkka. Hotové kuličky scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Telecí dršťky očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vroucí vodou a povaříme. Scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, zalijeme vařící vodou. Vaření opakujeme ještě dvakrát a vodu pořád měníme.
- 3Při posledním vaření do vody přidáme oloupanou, umytou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a oloupanou celou cibuli. Hrnec vrátíme na sporák a dršťky spolu se zeleninou vaříme doměkka.
- 4Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, vložíme nasekanou petrželovou naň, nakonec přidáme připravené masové kuličky, posypeme majoránkou, zamícháme, přivedeme k varu a uvařenou polévku stáhneme z ohně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.