Polévka z uzeného masa se zelím
55 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 200gramůUzená vepřová krkovička
- 60gramůSlanina vepřová
- 80gramůCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1špetkaKmín mletý
- 3kusyBobkový list
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžičkyCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- Na zelí
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 1,4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
57 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Syrové zelí zbavíme poškozených listů, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostky. Do vroucí osolené vody vložíme zelí a vaříme. Po 10 minutách zelí scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. V mezičase na oleji zpěníme cibuli se slaninou. Poté vmícháme maso a osmažíme. Směs zaprášíme moukou, zarestujeme a přelijeme vývarem ze zelí. Do polévky přidáme koření, brambory, smetanu a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vmícháme okapané uvařené zelí, osladíme, osolíme a opepříme. Polévku necháme ještě 3 minuty probublávat. Do odstavené polévky vmícháme máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.