Polévka z václavek
45 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVoda pitná
- 150gramůVáclavky
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Václavky očistíme, nožky odstraníme a kloboučky nakrájíme na kousky.
- 2V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného zamíchání vaříme asi 20 minut. Potom polévku odstavíme z plotny.
- 3Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a podle chuti ještě sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.