Polévka z václavek

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
49 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Václavky očistíme, nožky odstraníme a kloboučky nakrájíme na kousky.
  • 2
    V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přisypeme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Zalijeme vodou, rozmícháme a za občasného zamíchání vaříme asi 20 minut. Potom polévku odstavíme z plotny.
  • 3
    Nakonec přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a podle chuti ještě sůl a pepř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.