Polévka z vepřové sleziny

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
715 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • 3
    Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.