Polévka z vepřové sleziny
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 200gramůVepřová slezina
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10gramůJíška instantní
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
715 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slezinu omyjeme a nožem pokrájíme najemno nebo naškrábeme.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme slezinu a lehce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- 3Celer a petržel nakrájíme na menší kostičky a vsypeme do polévky. Ochutíme pepřem, solí a vaříme 15 minut. Polévku zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.