Polévka ze šalotky
80 min.
Ingredience
- 300gramůŠalotka
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2gramyTymián čerstvý
- 1gramBobkový list
- 100gramůBrambory
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
356 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme společně s česnekem. Tři stroužky a všechnu šalotku pokrájíme na drobné kousky. Rozpálíme 15 g másla a osmahneme na něm česnek a šalotku. Smažíme 4 minuty.
- 2Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. K cibuli přidáme koření, brambory a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté vmícháme 200 ml smetany a znovu uvedeme k varu. Vyjmeme koření a polévku rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Na zbytku rozpáleného másla osmahneme zbývající česnek. Přidáme špenát, chilli, zbytek smetany a dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- 4Sýr nastrouháme a vmícháme do omáčky. Hotovou polévku servírujeme přelitou lžící omáčky ze špenátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.