Polévka ze Slovácka
70 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 600gramůVepřové koleno
- 1kilogramVepřové nožičky
- 200gramůJátra vepřová
- 2kusyCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 10gramůMajoránka
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.
- 2Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.
- 3Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.