Polévka ze špenátu s fenyklem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.
  • 4
    K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.
  • 5
    Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.