Polévka ze špenátu s fenyklem
60 min.
Ingredience
- 250gramůŠpenátový protlak mražený
- 750gramůFenykl čerstvý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano sušené
- 3lžíceOlej olivový
- 1,2litryVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.
- 3V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.
- 4K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.
- 5Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.