Polévka ze srnčího masa
75 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí plec
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
753 mg
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
- 2V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby.
- 3V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut.
- 4Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.