Polévka ze srnčího masa

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
753 mg
Cukr
745 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou srnčí plec s oloupanou a rozpůlenou cibulí, solí a pepřem vložíme do studené vody a pomalu vaříme doměkka. Poté vývar přecedíme, maso necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V mezičase na oleji podusíme drobně pokrájené houby.
  • 3
    V silnostěnném hrnci připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla, kterou rozředíme přecezeným vývarem, přidáme prolisovaný česnek, udušené houby a zvolna provaříme alespoň patnáct minut.
  • 4
    Před koncem varu do polévky vložíme pokrájené maso a majoránku. Před podáváním do polévky vmícháme posekanou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.