Polévka ze Středomoří
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPetržel kořen
- 5stroužkůČesnek
- 1kusČervená řepa
- 3kusyBrambory
- 4kusyRajčata
- 300gramůLosos - filety
- 4kusyGarnát obecný
- 20gramůKopr čerstvý
- 4krajíceChléb toastový
- 1lžičkaSůl
- 800gramůPražma
- 1200mililitrůVývar rybí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.
- 2Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.
- 3Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.