Polévka ze zelí a brambor
55 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůBrambory
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůUzené maso vařené
- 1200mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 3gramyPepř černý mletý
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
34 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílé zelí nakrouháme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Brambory se zelím vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, ocet a vaříme 15 minut. Mezitím v pánvi na sádle osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu a kousky vařeného uzeného masa. Přidáme i s tukem do polévky a dovaříme.
- 2Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.