Polévka ze zvěřiny s houbami a bramborami
115 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 2kusyCibule
- 30gramůHouby sušené
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyJalovec
- 3lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“. Sušené houby rozdrobíme a necháme ve vodě půl hodiny namáčet. Poté houby osmažíme na másle, přidáme k nim na kostky nakrájené syrové brambory, hrubě ustrouhaný celer, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout a poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme dušené houby s celerem a bramborami, nakrájené maso a polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.