Polévka ze zvěřiny s knedlíčky a nudlemi
90 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 2kusyCibule
- 20gramůHouby sušené
- 200gramůCeler bulvový
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 2kusyJalovec
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžícePetržel - nať
- Játrové knedlíčky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.
- 2V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka.
- 3Připravíme si játrové knedlíčky. Odblaněná játra umeleme a v míse smícháme s vejci, strouhankou, rozpuštěné máslo, špetkou soli, špetkou pepře a majoránkou. Hmotu necháme pod fólií v lednici do uvaření polévky.
- 4Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout. Vývar přivedeme do varu a zavaříme do něj játrové knedlíčky, vaříme zhruba deset minut, poté přidáme uvařené nudle (pět lžic vlasových nudlí jsme uvařili ve vodě podle návodu na přebalu) a udušený celer. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.