Polévka zeleninová s pastou z bylinek
60 min.
Ingredience
- Na pastu
- 3stroužkyČesnek
- 80gramůBazalka
- 50gramůSýr Parmezán
- 5mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- Na polévku
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 1kusPórek
- 250gramůTykev
- 500gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
13 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Fazolky, mrkev, cukety, brambory, tykev, pórek a rajčata omyjeme. Brambory a mrkev oškrábeme. Mrkev a pórek nakrájíme na 0,5 centimetru silná kolečka. Cuketu překrojíme podélně na čtvrtiny a ty pak krájíme na 0,5 centimetru silné kousky. Tykev a brambory krájíme na menší kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme z nich slupku, vykrojíme semínka a rozkrájíme na kostičky.
- 2V kastrolu si rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj pokrájenou zeleninu. Promícháme a necháme, až začne zelenina vonět, v žádném případě ale nesmí zhnědnout. Přidáme fazolové lusky a lehce osolíme.
- 3Vlijeme vodu tak, aby zelenina zůstala ponořená pod hladinou. Vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přidáme nudle a ještě dalších 10 minut vaříme.
- 4Zatím si připravíme bylinkovou pastu. Stroužky česneku oloupeme, bazalku nasekáme nadrobno a parmezán rozdrobíme. Všechny ingredience vložíme do hmoždíře a roztlučeme je. Nemáme-li hmoždíř, můžeme je v mixéru rozmixovat. Postupně přidáváme olej.
- 5Uvařenou polévku rozdělíme do talířů a opepříme čerstvým pepřem. Na závěr do každého talíře polévky přidáme trochu bylinkové pasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.