Polníček s langustami a červeným grapefruitem
30 min.
Ingredience
- 30gramůOříšky piniové
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 150gramůSalát Polníček
- 2kusyGrapefruity
- 50mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 30gramůPažitka
- 1lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Grapefruity dobře oloupeme a dužninu nakrájíme, šťávu z prkénka slijeme do mísy, nakrájenou dužninu odložíme stranou. Ke grapefruitové šťávě přidáme olej a ocet, nadrobno nakrájenou pažitku a vyšleháme metličkou. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Piniová semínka osmahneme asi 2 minuty nasucho na pánvi a poté je lehce osolíme. Polníček promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, nahoru položíme langustinky, nakrájenou dužninu z grapefruitů a posypeme piniovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.