Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem
40 min.
Ingredience
- 80gramůBrambory
- 200gramůSalát Polníček
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
533 mg
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.
- 2Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.
- 3Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.
- 4V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
- 5Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.
- 6Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.
- 7Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.