Polníček se slaninou a bramborovým dresinkem

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
533 mg
Cukr
460 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramboru omyjeme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Slijeme a necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Očištěný polníček omyjeme a osušíme. Salát rozdělíme na talíře.
  • 3
    Uvařenou bramboru rozmačkáme, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, ocet, 2 lžíce oleje, sůl a pepř. Vše rozšleháme metlou.
  • 4
    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
  • 5
    Ve výpeku na pánvi usmažíme volská oka, osolíme je a opepříme.
  • 6
    Polníček na talířích pokapeme bramborovým dresinkem a posypeme osmaženou slaninou. Vedle každé porce salátu položíme volské oko.
  • 7
    Ihned podáváme, vhodně doplníme čerstvým chlebem nebo sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.