Polpety v rajské omáčce
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaCitronová kůra
- 4kusyNové koření celé
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 0,25stroužekČesnek
- 0,5litrRajčatová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
617 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso smícháme s navlhčenou žemlí, vejcem, nasekanou petrželovou natí, utřeným česnekem, citronovou kůrou a špetkou roztlučeného nového koření. Směs necháme v chladničce asi 20 minut odpočinout.
- 2Potom ze směsi vytvarujeme 8 karbanátků. Smažíme je na oleji po obou stranách. Olej slijeme, přidáme rajčatovou šťávu a zvolna dusíme asi 10 minut. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a octem.
- 3Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.