Polský boršč se smetanou
80 min.
Ingredience
- 333gramůČervená řepa
- 30gramůCeler bulvový
- 0,1gramBobkový list
- 0,7gramNové koření celé
- 20gramůOcet kvasný lihový
- 10gramůSůl
- 700gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 67gramůPetržel kořen
- 33gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 67gramůMrkev kořen
- 10gramůKopr čerstvý
- 200gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí převaříme.
- 2Do mírně vroucího vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na malé kousky nakrájenou červenou řepu, očištěnou mrkev, celer, petržel, nové koření, bobkový list a ocet. Vše povaříme nejméně 20 minut.
- 3Smetanu promícháme s prosátou moukou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Krátce povaříme a dochutíme solí.
- 4Brambory opláchneme a uvaříme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme částečně roztavit.
- 5Polévku scedíme.
- 6Jednotlivé porce boršče podáváme v šálcích, vařené brambory podáváme na dezertním talířku, přelité rozpuštěnou slaninou a sypané omytou, jemně nakrájenou pažitkou nebo koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.