Polský boršč se smetanou

80 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí převaříme.
  • 2
    Do mírně vroucího vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na malé kousky nakrájenou červenou řepu, očištěnou mrkev, celer, petržel, nové koření, bobkový list a ocet. Vše povaříme nejméně 20 minut.
  • 3
    Smetanu promícháme s prosátou moukou a za stálého míchání vlijeme do polévky. Krátce povaříme a dochutíme solí.
  • 4
    Brambory opláchneme a uvaříme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a necháme částečně roztavit.
  • 5
    Polévku scedíme.
  • 6
    Jednotlivé porce boršče podáváme v šálcích, vařené brambory podáváme na dezertním talířku, přelité rozpuštěnou slaninou a sypané omytou, jemně nakrájenou pažitkou nebo koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.