Pomalu pečené masové koule v omáčce
180 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 1kusŠalotka
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín mletý
- 150mililitrůBBQ omáčka
- 3kusyMango
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
- 2Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
- 3Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
- 4Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Pomalu pečené masové koule v omáčce
Vynikající