Pomalu pečené masové koule v omáčce

180 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme masové koule: Česnek utřeme, šalotku nakrájíme na jemno. Smícháme je s masem, strouhankou, solí, pepřem, chilli kořením, kmínem a pořádně promícháme. Ze směsi připravíme malé masové kuličky o průměru asi 2 cm. Smažíme je dozlatova na olivovém oleji. Nemusí být úplně propečené, stačí je rychle osmahnout, aby zhnědly a udržely si šťávu uvnitř.
  • 2
    Manga oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Spolu s BBQ omáčkou, cukrem a octem je rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Polovinu omáčky nalijeme do pekáče a naskládáme na ni masové kuličky. Přelijeme zbylou omáčkou a pečeme je 2,5 hodiny na 120 °C.
  • 4
    Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Pomalu pečené masové koule v omáčce
Vynikající