Pomazánka s česnekovými topinkami

23 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
49 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
9 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme cizrnu, poté ji uvaříme a přecedíme. Trochu tekutiny uschováme a dáme ji do mixéru s cizrnou. Rozmixujeme
  • 2
    dohladka a přidáváme tekutinu a citronovou šťávu.
  • 3
    Do kaše vmícháme olivový olej kromě 1 lžičky a tahini (pasta ze sezamových semínek). Přidáme sůl, pepř, česnek a promícháme.
  • 4
    Lžící dáme pomazánku na servírovací mísu a uhladíme povrch. Vršek pokapeme zbývajícím olivovým olejem a posypeme černými olivami a natí koriandru. Dáme chladit do ledničky, než připravíme topinky.
  • 5
    Do grilu dáme krajíčky veky, smícháme olivový olej, česnek, koriandr a pokapeme směsí krajíčky veky a opékáme 3 minuty.
  • 6
    Okamžitě podáváme s pomazánkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.