Pomazánka z kuřecího masa s paprikou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
968 mg
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s vodou, potom je scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky, které rozmixujeme. Do rozmixovaného masa přidáme rozdrobený sýr, majonézu, vlijeme olej, důkladně vidličkou rozmačkáme, aby nezůstaly hrudky sýra. Přisypeme na tenké kousky pokrájenou červenou nakládanou papriku, (kapii) drobně nasekáme a vsypeme k masu petrželovou nať, posypeme mletou paprikou, všechny suroviny dobře promícháme na lesklou pomazánkovou hmotu. Podle chuti osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme a vložíme do ledničky odležet.
  • 2
    Při dochucování pomazánky solíme opatrně, raději méně, protože samotný sýr Feta obsahuje hodně solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.