Pomazánka z lilků s olivami

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky očistíme, osušíme a položíme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 250°C, až se na slupkách lilků začnou tvořit puchýře.
  • 2
    Lilky podélně nakrojíme, dužinu vyškrábeme, vložíme do mísy. Důkladně promícháme s citrónovou šťávou, olejem, majonézou a jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
  • 3
    Pomazánku podáváme s olivami. Jako přílohu volíme arabský chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.