Pomazánka z Lučiny s pažitkou a bazalkou
15 min.
Ingredience
- 50gramůJogurt bílý
- 1stroužekČesnek
- 4plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 1kusRajčata
- 1špetkaPažitka
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaPetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Smícháme lučinu s jogurtem a osolíme špetkou soli.
- 2Prolisujeme česnek, na jemno nakrájíme pažitku a bazalku. Přidáme do pomazánky a řádně promícháme.
- 3Mažeme na chléb, můžeme zdobit kousky rajčete, petrželkou a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.