Pomazánka ze syrového celeru s obloženou topinkou

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme snítky čerstvých bylinek: petrželovou nať, meduňku a tymián. Čerstvý celý celer si dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část, celer tence oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Pak ho oloupeme podruhé - kůrka by měla být tvrdá, pokrájíme ji na 1-2cm proužky, které zatím odložíme na oblohu. Zbyde nám vnitřní měkká dužina, tu nakrájíme na malé kousky, dáme ji do mixéru, přidáme celerové listy, bylinky, měkký sýr, worcesterovou omáčku, sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej a směs rozmixujeme na hladkou pomazánku. Černé řecké olivy kalamata rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. 4 nakládané malé cibulky vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozpůlíme je.
  • 2
    Očistíme větší stroužek česneku a rozpůlíme ho. Na grilu nebo v toustovači opečeme den starý bílý celozrnný chléb. Horké opečené plátky chleba hned potřeme česnekem, celerovou pomazánkou, na ni poklademe tenké plátky kvalitního sušeného masa - bresaoly, na maso poklademe tenké proužky celeru, rozpůlené olivy a cibulku.
  • 3
    Takto obložený chléb servírujeme hned teplý. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.