Pomazánka ze syrového celeru s obloženou topinkou
32 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 1stroužekČesnek
- Celerová pomazánka
- 200gramůCeler bulvový
- 2lžíceCeler - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 60gramůSýr Čedar - tavený
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMeduňka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- Na oblohu
- 60gramůOlivy černé
- 60gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 4kusyCibule sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme snítky čerstvých bylinek: petrželovou nať, meduňku a tymián. Čerstvý celý celer si dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část, celer tence oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Pak ho oloupeme podruhé - kůrka by měla být tvrdá, pokrájíme ji na 1-2cm proužky, které zatím odložíme na oblohu. Zbyde nám vnitřní měkká dužina, tu nakrájíme na malé kousky, dáme ji do mixéru, přidáme celerové listy, bylinky, měkký sýr, worcesterovou omáčku, sůl, čerstvě pomletý pepř, olivový olej a směs rozmixujeme na hladkou pomazánku. Černé řecké olivy kalamata rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. 4 nakládané malé cibulky vyjmeme z nálevu, necháme odkapat a rozpůlíme je.
- 2Očistíme větší stroužek česneku a rozpůlíme ho. Na grilu nebo v toustovači opečeme den starý bílý celozrnný chléb. Horké opečené plátky chleba hned potřeme česnekem, celerovou pomazánkou, na ni poklademe tenké plátky kvalitního sušeného masa - bresaoly, na maso poklademe tenké proužky celeru, rozpůlené olivy a cibulku.
- 3Takto obložený chléb servírujeme hned teplý. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.