Pomerančové kuře

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
60 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jeden pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Dva pomeranče opláchneme a rozřízneme na čtvrtky, neloupeme je.
  • 2
    Vnitřek kuřete osolíme a vyplníme petrželovou natí, čtvrtkami pomeranče a polovinou česneku. Povrch kuřete potřeme solí, pepřem, paprikou, cayenským pepřem
  • 3
    a máslem. Kuře položíme prsíčky na máslem vymazaný pekáč, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a zbytek česneku.
  • 4
    Pečeme 20 minut (a dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). V polovině pečení kuře otočíme na záda. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
  • 5
    V hrnci ohřejeme koňak, kuře jím polijeme a zapálíme.
  • 6
    Když plameny zhasnou, kuře rozdělíme na porce, z dutiny odstraníme petržel, pomeranče a česnek. Porce kuřecího masa, pečenou papriku a česnek udržujeme teplé.
  • 7
    Ze šťávy sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a přilijeme pomerančovou šťávu. Svařením šťáva zhoustne. Přidáme dílky pomeranče a vše ještě prohřejeme.
  • 8
    Omáčkou přelijeme kuře, posypeme je bazalkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.