Pomerančové kuře
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 500gramůPomeranče
- 30gramůPetržel - nať
- 60gramůČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyPepř cayenský
- 15gramůMáslo čerstvé
- 120gramůPaprika červená
- 75mililitrůKoňak Armaňak
- 90mililitrůPomerančová šťáva
- 40gramůBazalka
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
60 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jeden pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Dva pomeranče opláchneme a rozřízneme na čtvrtky, neloupeme je.
- 2Vnitřek kuřete osolíme a vyplníme petrželovou natí, čtvrtkami pomeranče a polovinou česneku. Povrch kuřete potřeme solí, pepřem, paprikou, cayenským pepřem
- 3a máslem. Kuře položíme prsíčky na máslem vymazaný pekáč, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a zbytek česneku.
- 4Pečeme 20 minut (a dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). V polovině pečení kuře otočíme na záda. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
- 5V hrnci ohřejeme koňak, kuře jím polijeme a zapálíme.
- 6Když plameny zhasnou, kuře rozdělíme na porce, z dutiny odstraníme petržel, pomeranče a česnek. Porce kuřecího masa, pečenou papriku a česnek udržujeme teplé.
- 7Ze šťávy sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a přilijeme pomerančovou šťávu. Svařením šťáva zhoustne. Přidáme dílky pomeranče a vše ještě prohřejeme.
- 8Omáčkou přelijeme kuře, posypeme je bazalkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.