Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky
80 min.
Ingredience
- 50gramůTvaroh jemný
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Náplň
- 2lžícePomerančová kůra
- 80gramůOříšky piniové
- 30gramůCukr krupice
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceLikér pomerančový
- 3lžíceDžem pomerančový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
675 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme tvaroh, mléko, olej, pak přimícháme cukr, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
- 2Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3Piniové oříšky nasekáme a promícháme s cukrem, strouhanou pomerančovou kůrou, bílkem a pomerančovým likérem. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota.
- 4Na pomoučněném vále z těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme ho pomerančovým džemem, pak náplní z piniových oříšků, těsto zarolujeme a vložíme do připravené formy. Povrch chlebíčku potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
- 5Po upečení necháme chlebíček vychladnout, pak jej posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.