Pomerančový chlebíček s piniovými oříšky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
675 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme tvaroh, mléko, olej, pak přimícháme cukr, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    Piniové oříšky nasekáme a promícháme s cukrem, strouhanou pomerančovou kůrou, bílkem a pomerančovým likérem. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota.
  • 4
    Na pomoučněném vále z těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme ho pomerančovým džemem, pak náplní z piniových oříšků, těsto zarolujeme a vložíme do připravené formy. Povrch chlebíčku potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut.
  • 5
    Po upečení necháme chlebíček vychladnout, pak jej posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.