Pomerančový dresink s fenyklovým salátem
15 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 3kusyPomeranče
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 125gramůOlivy nakládané
- 3lžíceLimetková šťáva
- 60mililitrůOlej kukuřičný
- 1lžícePepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyTabasco
- 10gramůMed včelí
- 1lžičkaPepř červený celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme jako jablko a rozebereme na dílky. Zbytky ovoce vymačkáme do mísy. Očistíme fenykl, nastrouháme na tenké plátky. Otrháme jemné konečky natě, přidáme je k pomerančové šťávě. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na slabé kroužky. Dílky pomeranče, fenykl, cibulové kroužky a olivy upravíme na talíř. K pomerančové šťávě přidáme limetkovou šťávu, olej a rozdrcený zelený pepř a umícháme krém. Okořeníme solí, tabaskem a trochou medu. Rozdrtíme červený pepř a přidáme jej do dresinku, kterým přelijeme salát. Poté jej necháme 30 minut proležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.