Pórek , jako chřest

27 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně očištěný pórek omyjeme, nakrájíme podle velikosti hrnce, ve kterém budeme pórek vařit. Kuchyňskou nití svážeme dohromady, aby se nerozpadl. Vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde povaříme 10-12 minut doměkka. Měkký pórek vybereme z vody, v cedníku necháme dobře okapat a vychladnout.
  • 2
    Příprava omáčky: Jarní cibulku, zelenou a spodní část, spolu s petrželovou natí drobně nasekáme a vložíme do misky. Přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě sůl, pepř. Všechny suroviny prošleháme na hustou omáčku, kterou ihned vložíme do lednice odležet.
  • 3
    Okapané a vychladlé kousky pórku naaranžujeme na talířky, omáčku přidáme zvlášť v malé mističce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.