Pórek na smetaně s brambory
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyPórek
- 400gramůKlobása ostravská
- 600gramůBrambory
- 50gramůSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 3decilitryVíno bílé
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájený pórek, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, přiklopíme a necháme 15 minut podusit.
- 2Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a necháme dusit dalších 15 minut. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, zakapeme trochou octa a podáváme k ohřáté ostravské klobáse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.