Pórková polévka s pomerančovou kůrou
100 min.
Ingredience
- 250gramůKroupy ječné
- 50mililitrůOlej olivový
- 400gramůPórek
- 160gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 60gramůCeler řapíkatý
- 70gramůPomeranče
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli paprička
- 10gramůCukr krupice
- 100gramůRajčata
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 2500mililitrůVývar zeleninový
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 1gramBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Olej necháme rozehřát a zeleninu na něm pozvolna osmahneme. Smažíme cca 5 minut.
- 3Kroupy uvaříme dle návodu výrobce.
- 4K smažící se zelenině přidáme pomerančovou kůru, lisovaný česnek, chilli a cukr.
- 5Minutu smažíme, poté promícháme rajčata a pomerančovou šťávu.
- 6Kroupy slijeme a společně s cizrnou přimícháme do polévky.
- 7Zalijeme vývarem, přidáme koření a uvedeme k varu.
- 8Polévku vaříme 20 minut.
- 9Osolíme, opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.