Pórková polévka s vepřovým masem
85 min.
Ingredience
- 5kusůCibule
- 500gramůVepřová plec
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2kusyPórek
- 500gramůBrambory
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli přisypeme k masu, společně opékáme. Přilijeme vývar a pod poklicí vaříme asi 30 minut do měkka.
- 2Očištěný pórek pokrájíme na špalíčky, oloupané brambory rozkrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vařící polévky, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Zvolna vaříme ještě 30 minut.
- 3Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.