Pórková polévka se smetanou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek nakrájíme a dobře umyjeme.
  • 2
    V polévkovém hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme dorůžova. Pak přidáme pórek a opékáme ještě 3 minuty, zaprášíme hladkou moukou a další 3 minuty necháme na ohni. Pak podléváme zeleninovým vývarem, ale jen po lžičkách, aby se polévka nepřichytávala ke dnu. Vše dusíme ještě tři minuty a zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, okořeníme a opepříme. Přidáme zelený hrášek a vaříme, až vše změkne. Nakonec přilijeme smetanu a prohřejeme. Těsně před podáváním oddělíme třetinu zeleniny, zbytek přímo v hrnci vyšleháme do hladka. Vrátíme odebranou zeleninu zpět. Znovu zahřejeme.
  • 3
    Servírujeme v předehřátých miskách s nočkem Mascarpone a snítkou čerstvé petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.