Pórková polévka se smetanou
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůMascarpone
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůHrášek
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar zeleninový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKari koření
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
34 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme a dobře umyjeme.
- 2V polévkovém hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme dorůžova. Pak přidáme pórek a opékáme ještě 3 minuty, zaprášíme hladkou moukou a další 3 minuty necháme na ohni. Pak podléváme zeleninovým vývarem, ale jen po lžičkách, aby se polévka nepřichytávala ke dnu. Vše dusíme ještě tři minuty a zalijeme zbytkem vývaru, osolíme, okořeníme a opepříme. Přidáme zelený hrášek a vaříme, až vše změkne. Nakonec přilijeme smetanu a prohřejeme. Těsně před podáváním oddělíme třetinu zeleniny, zbytek přímo v hrnci vyšleháme do hladka. Vrátíme odebranou zeleninu zpět. Znovu zahřejeme.
- 3Servírujeme v předehřátých miskách s nočkem Mascarpone a snítkou čerstvé petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.