Pórková polévka se smetanou a bramborami

45 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou část pórku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, brambory očistíme a nakrájíme na kostky, pažitku posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, pórek, osmahneme, přidáme brambory, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme mletým muškátem, koriandrem, bobkovým listem, zakápneme citronovou šťávou a vaříme zvolna půl hodiny.
  • 3
    Polévku odstavíme, vyndáme bobkový list, rozmixujeme, ve smetaně rozkvedláme žloutek a vmícháme do polévky. Jednotlivé porce posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.