Pórkové koláčky s gorgonzolou

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout.
  • 2
    Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem.
  • 4
    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.