Pórkové koláčky s gorgonzolou
55 min.
Ingredience
- 400gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZakysaná smetana
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůMandle plátky
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůListové těsto
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout.
- 2Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme.
- 3Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem.
- 4Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.