Pórkový krém s bramborami a smetanou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórky očistíme, omyjeme a odkrojíme zelené části. Povaříme je asi 15 minut. Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Až zesklovatí, zalijeme je procezeným vývarem, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené brambory, sůl, pepř a masox. Vše uvaříme doměkka.
  • 2
    Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme se smetanou. Posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.