Pórkový krém s bramborami a smetanou
55 min.
Ingredience
- 300gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3kusyBrambory
- 1100mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórky očistíme, omyjeme a odkrojíme zelené části. Povaříme je asi 15 minut. Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Až zesklovatí, zalijeme je procezeným vývarem, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené brambory, sůl, pepř a masox. Vše uvaříme doměkka.
- 2Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme se smetanou. Posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.