Pórkový nákyp s bylinkami

55 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma.
  • 2
    Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu.
  • 3
    Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu.
  • 4
    Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.