Pórkový nákyp s bylinkami
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyPórek
- 4kusyRajčata
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma.
- 2Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu.
- 3Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme.
- 5Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.