Pórkový salát s drůbežím masem
25 min.
Ingredience
- 4kusyPórek
- 1kusCibule
- 200gramůDrůbeží maso pečené
- 4kusyMrkev kořen
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyRajčata
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMajonéza
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Pečené maso nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev najemno nastrouháme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme žloutky, majonézu, jogurt a hořčici. Osolíme, opepříme a okyselíme podle chuti. Salát rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou zálivkou. Můžeme doplnit čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.