Pórkový salát s masem a česnekem
35 min.
Ingredience
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 300gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 200gramůMrkev kořen
- 250gramůJogurt bílý
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceHořčice
- 500gramůKuřecí prsa
- 150gramůPórek
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.
- 2Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.
- 3Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.