Portugalská rýže s tuňákem

50 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1285 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
74 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
22 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozškvaříme na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme olivový olej, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme zvolna asi 4 minuty.
  • 2
    Potom vsypeme propláchnutou rýži a mícháme, aby se mírně opražila. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme 20-25 minut.
  • 3
    Přidáme očištěné a omyté, na kousky rozdělené maso z tuňáka, nakládané papriky, černé olivy a dusíme 10 minut.
  • 4
    Nakonec pokrm podle chuti přisolíme, ozdobíme snítkami kopru, plátky omytého citronu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.