Portugalské kuře s portským vínem, bramborami a rajčaty
175 min.
Ingredience
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 5kusůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceMajoránka
- 2kusyBobkový list
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno portské
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme. Oškrábané brambory pokrájíme na větší kousky a necháme je na 10 minut do poloměkka vařit v 1,5 litru osolené vody. Povařené brambory následně slijeme. Zatímco se brambory vaří, malé cibule pokrájíme na klínky, česnek na plátky, čerstvou majoránku nasekáme na drobno.
- 2Cibuli s česnekem dáme na větší pekáč se lžící olivového oleje. Přidáme brambory, lžíci nasekané majoránky, bobkový list, krájená konzervovaná rajčata, přilijeme suché bílé víno i portské víno, přisolíme, opepříme a promícháme.
- 3Navrch položíme kuře, pekáč přiklopíme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme cca hodinu, poté pekáč odkryjeme, stáhneme teplotu na 180°C a dopečeme ještě 1,5 hodiny.
- 4Upečené kuře i přílohy rozdělíme na talíře, podáváme posypané zbytkem majoránky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.