Portugalské kuře s portským vínem, bramborami a rajčaty

175 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
40 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme. Oškrábané brambory pokrájíme na větší kousky a necháme je na 10 minut do poloměkka vařit v 1,5 litru osolené vody. Povařené brambory následně slijeme. Zatímco se brambory vaří, malé cibule pokrájíme na klínky, česnek na plátky, čerstvou majoránku nasekáme na drobno.
  • 2
    Cibuli s česnekem dáme na větší pekáč se lžící olivového oleje. Přidáme brambory, lžíci nasekané majoránky, bobkový list, krájená konzervovaná rajčata, přilijeme suché bílé víno i portské víno, přisolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Navrch položíme kuře, pekáč přiklopíme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme cca hodinu, poté pekáč odkryjeme, stáhneme teplotu na 180°C a dopečeme ještě 1,5 hodiny.
  • 4
    Upečené kuře i přílohy rozdělíme na talíře, podáváme posypané zbytkem majoránky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.