Pošírované vejce v polévce
55 min.
Ingredience
- 100gramůHouby sušené
- 1litrHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůBrambory
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůKopr čerstvý
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme sušené houby, které jsme namočili předem do vody, a necháme vařit 40 minut. Přidáme smetanu, mléko a brambory nakrájené na kousky.
- 2Uvaříme čtyři ztracená vejce (dáme vařit do kastrůlku vodu, vejce vyklepneme do naběračky s octem a poté pomalu nalijeme do horké vody. Vodu opatrně zamícháme, aby se bílek stačil rovnoměrně obalit kolem žloutku. Vaříme maximálně 3 minuty. Stáhneme z ohně a necháme dojít. Žloutek musí zůstat tekutý.), která zalijeme dochucenou polévkou, do které jsme dali nakonec kopr.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.